Rapoartele realizate de către specialiștii Comisiei Europene arată faptul că la nivelul Uniunii Europene producția și comercializarea berii contribuie la crearea a peste 2 milioane de locuri de muncă, generează venituri sub formă de taxe la bugetele țărilor membre în valoare de 51 miliarde euro și o valoare adăugată de aproximativ 50 miliarde euro. Acest fapt poziționează industria alături de cele mai puternice, precum cea de automotive sau retail și FMCG.

Una dintre elementele esențiale ale unei fabrici de bere este instalația frigorifică care are rolul de a asigura menținerea unei temperaturi scăzute în mod constant. Automatizarea acestei instalații este absolut necesară pentru a scădea intervenția factorului uman și pentru a optimiza toate procesele implicate.

Specialiștii Technoelectric au automatizat instalația frigorifică cu amoniac a fabricii Heineken din Craiova cu un automat programabil Siemens S7. Beneficiile utilizării amoniacului în cadrul instalației de răcire sunt numeroase, putând fi amintit faptul că nu are impact asupra încălzirii globale și are proprietăți termodinamice excelente care duc la viabilitate economică.

Află cum te putem ajuta!

Contactează-ne pentru mai multe informații și noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.