Comerţul joacă un rol fundamental în economia europeană și acționează ca un liant între producători şi cei aproximativ 500 de milioane de consumatori din întreaga Europă. Acesta este unul dintre cele mai dinamice sectoare care utilizează intensiv forţa de muncă și generează circa 11% din PIB-ul Uniunii Europene. O companie din trei din Europa își desfășoară activitatea în retail, iar peste 95% din cele 6 milioane de companii sunt întreprinderi mici şi mijlocii, conform unui studiu recent realizat de către Comisia Europeană.

Provocările cu care se confruntă acest sector sunt numeroase, cum ar fi: iluminatul, proiectarea adecvată a magazinului şi prezentarea atractivă a mărfurilor; sistemele de ventilaţie, încălzirea și aerul condiţionat, în special răcirea şi refrigerarea alimentelor deoarece această activitate reprezintă până la 50% din consumul de energie al unui magazin destinat în principal comercializării alimentelor, conform studiilor realizate de către Comisia Europeană. Indiferent dacă magazinele sunt echipate cu unităţi de refrigerare separate sau cu sisteme de refrigerare, menţinerea lanţului de răcire şi a calităţii produsului timp de 365 de zile pe an, 24 de ore pe zi, implică un consum ridicat de energie.

Eficienţa energetică a unui supermarket sau hipermarket este determinată în special de echipamentul tehnic utilizat şi de clădirea în sine, însă și de gradul de automatizare al sistemelor de refrigerare.

Echipa noastră de experți în sisteme de automatizare în industria frigului au coordonat și implementat numeroase proiecte de automatizări în industria de retail. Un exemplu în acest sens este automatizarea instalației frigorifice din depozitul Lidl Ploiești, realizată cu automat programabil Siemens S7.

Un alt proiect complex a fost acela pentru Kaufland România care a inclus automatizarea instalației frigorifice din cadrul depozitului logistic din Ploiești, România, care a fost realizată cu un automat programabil Siemens S7. Soluția creată de către experții Technoelectric a fost utilizată și pentru depozitul logistic al Kaufland din Olomouc, Cehia, care a fost implementată cu un automat programabil Siemens S7 si VIPA200.

Află cum te putem ajuta!

Contactează-ne pentru mai multe informații și noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.