Povestea Technoelectric

Povestea Technoelectric a început în anul 1994, când experiența Managerului General – Laurențiu Carp – în industria frigotehnică s-a cristalizat și a luat viață printr-o companie de montaj. Patru ani mai târziu, în 1998, obiectivele setate la început de drum s-au îndeplinit, iar Technoelectric a devenit un producător de tablouri electrice şi integrator de sistem pentru automatizări în domeniul frigului.

Noul mileniu înseamnă pentru companie o etapă importantă de dezvoltare prin aceea că devine reprezentantul Dixell pentru controlere şi sisteme de monitorizare destinate instalaţiilor frigorifice. Dezvoltarea sustenabilă a companiei continuă, iar trei ani mai târziu se înființează Frigoelectric, o companie subsidiară specializată în montajul tablourilor și a panourilor electrice.

Echipa formată în cei 6 ani de existență avea nevoie de o casă nouă, motiv pentru care în 2004 a fost inaugurat noul sediu Technoelectric, care a inclus birourile de proiectare, departamentele administrative şi spaţiul dedicat producţiei tablourilor electrice. Trei ani mai târziu s-a înființat Departamentul SPDD (Soluţii Proiectare, Distribuţie şi Domotică), consolidând reputațuia noastră de companie care nu doar produce și montează tablouri electrice, ci le integrează în sisteme moderne de automatizare dedicate numeroaselor industrii, de la cea alimentară până la automotive sau gestionarea deșeurilor.

Atingerea celui mai înalt standard de calitate a produselor și serviciilor integrate oferite de către echipa Technoelectric a dus la abordarea cu succes a piețelor externe, aceasta fiind o decizie strategică de dezvoltare a companiei. Astfel, în 2010 a început procesul de internaționalizare a companiei prin intermediul proiectelor desfășurate în Liban, Qatar, Emiratele Arabe Unite sau Regatul Unit al Marii Britanii.

Ca o consecință firească a acestei dezvoltări, în anul următor Technoelectric devine reprezentant CAREL pentru controlere şi sisteme de monitorizare destinate instalaţiilor frigorifice, precum şi umidificatoare pentru medii industriale. De asemenea, compania pătrunde în Republica Moldova prin deschiderea la Chişinău a filialei KRR Electric, brand pe care aceasta îl reprezintă.

În prezent, Technoelectric și-a consolidat poziția de lider în domeniul sistemelor de automatizări în industria frigului pe piața din România. În ceea ce privește expertiza internațională, cei peste 10 ani de coordonare și implementare a proiectelor în diverse industrii au atras după sine recunoașterea companiei ca fiind una de încredere.

Misiune - Viziune - Valori

Misiunea companiei

Misiunea noastră este aceea de a livra produse realizate la cele mai înalte standarde și servicii inovatoare oriunde în lume.

Viziunea companiei

Cu transparență și onestitate ducem până la capăt cu succes fiecare proiect de automatizare și punem la dispoziția clienților noștri toate resursele necesare pentru a-i susține în efortul lor de a-și îndeplini obiectivele.

Valori

Onestitate

Spunem adevărul indiferent de consecințe.

Transparență

(fără ascunzișuri)
Fiecare membru al echipei are acces la orice informație. Obiectivele companiei sunt cunoscute de toți și fiecare se implică în atingerea lor deoarece fiecare este responsabil de viitorul companiei.

Dedicare

Facem totul pentru a încheia cu succes fiecare proiect.

Asumare

Luăm decizii cu grijă și ne asumăm consecințele.

Oamenii sunt cei mai importanți

Avem mereu grijă de oameni, indiferent de perioadele prin care trecem.

Moralitate

Facem ceea ce trebuie pentru că așa este corect.

Inovație continuă

Inovăm în permanență, optimizăm procesele și transformăm creativitatea în produse și servicii livrate la standarde de excelență.

Contestarea status quo-ului

Totul trebuie pus sub semnul întrebării, evaluat și optimizat pentru a dezvolta organizația într-un mod sustenabil.

Company milestones

1994

se înfiinţează Technoelectric, o companie mică de montaj.

1998

Technoelectric devine producător de tablouri electrice şi integrator de sistem pentru automatizări în domeniul frigului.

2000

Technoelectric devine reprezentant Dixell pentru controlere şi sisteme de monitorizare destinate instalaţiilor frigorifice.

2003

se înfiinţează Frigoelectric, o companie subsidiară specializată strict pe activitatea de montaj.

2004

se inaugurează noul sediu Technoelectric, construcţie care include birouri de proiectare, departamentele administrative şi spaţiul pentru producţia tablourilor electrice.

2007

se înfiinţează departamentul SPDD (Soluţii Proiectare, Distribuţie şi Domotică).

2010

începe procesul de internaționalizare a companiei, cu primele proiecte coordonate în Liban, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Italia sau Regatul Unit al Marii Britanii.

2011

Technoelectric devine reprezentant CAREL pentru controlere şi sisteme de monitorizare destinate instalaţiilor frigorifice, precum şi umidificatoare pentru medii industriale. De asemenea, compania este prezentă în Republica Moldova prin deschiderea la Chişinău a filialei KRR Electric – companie specializată în efectuarea lucrărilor de instalaţii electrice şi de montare a armăturii electrice.

2012

începe derularea primelor proiecte în Orientul Mijlociu (Dubai, Arabia Saudită, Liban) şi spaţiul ex-Sovietic (Rusia, Belarus).

2020

Technoelectric are expertiză în peste 8 industrii diferite, are 40 de angajați și o cifră de afaceri de peste 5 mil. euro.