Experții noștri în automatizări creează și soluții standardizate pentru diverse industrii, una dintre acestea fiind tablourile electrice de automatizare a instalațiilor frigorifice.

În acest caz, cele mai des folosite sunt tablourile electrice din seria TE.P (cu grad de protecție IP 65). În varianta standard “S”, acestea sunt echipate cu un regulator electronic de temperatură (termostat), produs de Dixell (Italia) și cu 2 sau 3 relee de comandă pentru pornirea sau oprirea motorului electric compresor și a motoarelor electrice ventilatoare cu vaporizator, pentru deschiderea și închiderea robinetului electromagnetic montat pe conducta de agent lichid la intrarea în vaporizator, precum și pentru inițierea sau terminarea procesului de degivrare.

Această soluție standardizată este cerută deseori în proiectele pentru instalații frigorifice, în special datorită numeroaselor avantaje pe care le au, printre care pot fi menționate: prețul accesibil, siguranța oferită cu ajutorul protecției asigurate de către disjunctorul pentru compresor și de către siguranțele automate pentru rezistența de degivrare și ventilatoare. De asemenea, alte beneficii fac referire la garantarea siguranței datorită documentației tehnice realizată cu un soft specializat care însoțește tablourile electrice, dar și fiabilitatea și durabilitatea date de folosirea componentelor Brand Name.

Tablourile TE.P sunt ușor de utilizat datorită vizualizării facile și a protejării elementelor de protecție și semnalizare cu ajutorul unui capac de plastic transparent, datorită echipării tabloului cu etichete de tip iconiță poziționate în dreptul echipamentelor deservite și datorită designului estetic al cutiei, care include decupaje predefinite în partea inferioară, superioară și în laterale, în funcție de diametrul cablurile de intrare și de ieșire.

Versatilitatea este una dintre principalele caracteristici ale tablourilor TE.P deoarece au numeroase opțiuni, cum ar fi posibilitatea de a avea protecții suplimentare, o interfață serială pentru sisteme de monitorizare, un sistem de funcționare pump – down și pump-out, switch pentru circuitele de comandă N/A, dar și posibilitatea de a deține controlul presiunii de refulare, de a-l echipa cu un controler multifuncțional, de a avea o alimentare suplimentară, protecție pentru cablurile presetupe și o schemă personalizată a tabloului.

Află cum te putem ajuta!

Contactează-ne pentru mai multe informații și noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.