Spațiile de depozitare trebuie să fie construite pe baza unor parametrii exacți, plecând de la produsele care se vor afla în ele. Una dintre cele mai mari provocări este aceea de a crea și menține temperatura constantă, în special în cazul depozitării alimentelor perisabile cum ar fi fructele și legumele. Alte provocări se referă la optimizarea capacității bateriei, minimizarea pierderilor de spațiu si a dificultăților cauzate de condensare.

Companiile din această industrie aplică o serie de soluții practice, cum ar fi: utilizarea echipamentelor fiabile de manipulare pentru asigurarea unui flux rapid de marfă cu scopul de a păstra alimentele proaspete. Operațiunile din depozitele frigorifice aduc provocări în procesul de manipulare a mărfii deoarece temperaturile sub zero grade Celsius pot afecta echipamentele. Prin urmare, pentru a preveni defecțiunile și costurile de reparație, sunt recomandate atât echipamentele speciale destinate depozitelor frigorifice, cât și automatizarea unor procese și sisteme pentru a reduce numărul operatorilor din zonele reci și pentru a avea un control sporit asupra activității generale din cadrul depozitului.

Echipa de specialiști Technoelectric a creat și implementat soluții de automatizare a sistemelor de refrigerare din acest domeniu. Una dintre poveștile noastre de succes este automatizarea instalației frigorifice pentru depozitul de fructe cu atmosferă controlată Happy Fruit din Bulgaria. Aceasta a fost realizată cu un automat programabil VIPA200, potrivit pentru cerințele proiectului și ale spațiului de refrigerare.

Un alt proiect de mari dimensiuni a fost constituit din depozitul pentru Lidl Logistic din Lugoj, care este construit după cel mai nou standard Lidl în ceea ce privește design-ul, tehnologia și dotările care includ 130 de utilaje și 125 de rampe pentru recepția mărfii care însumează aproximativ 2000 de paleți pe zi și pentru expedierea produselor. Este important de menționat faptul că am fost parte a unui proiect în care au fost folosite soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică dată de consumul scăzut de energie necesară funcționarii, de emisii și de amprenta de CO2 reduse, generând un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

În cadrul rețelei de supermarket-uri Profi din România, în cadrul depozitelor lor din Bolintin (de 4800 m2) și Roman (de 30.000 m2) echipa noastră a furnizat tablouri de automatizare a instalației frigorifice, iar întreaga soluție industrială a fost implementată cu un automat programabil Siemens S7.

Află cum te putem ajuta!

Contactează-ne pentru mai multe informații și noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.