Andreea Stoiciu este una dintre membrii echipei Technoelectric care a fost curajoasă în alegerea carierei. La 29 de ani este inginer automatizări cu un master în Inginerie Electrică și foarte multă responsabilitate în cadrul companiei. Atribuțiile sale vizează un proces complex, de la ofertarea clientului și până la livrarea proiectului.
Unul dintre caracteristice pe care le are în comun cu toți colegii este dorința de dezvoltare, ceea ce a determinat-o să urmeze un master în domeniu, reușind, spune ea să dobândesc mai multe cunoștiințe pe această ramură a ingineriei.
Andreea inspiră prin dedicarea cu care își duce la bun sfârșit toate proiectele și cu care propune soluții acolo unde este loc de mai bine în procesul de comunicare, producție sau livrare. În 5 ani de Technoelectric, a contribuit semnificativ la dezvoltarea companiei și, o dată cu ea, a crescut și Andreea la nivel profesional. Mai multe detalii ne dă chiar ea:
1. Faci parte din echipă de 5 ani. Spune-ne despre evoluția ta în companie în acestă perioadă și despre ce a însemnat pentru tine procesul de învățare și adaptare în cadrul Technoelectric.
Evoluția mea în cadrul companiei este una evidentă pentru mine, pentru că pot face o comparație între primele luni – în care totul mi se părea dificil, nefiind familiarizată cu această ramură a inginerie electrice, în care urma să profesez – și modul în care îmi desfășor acum activitatea.
Lucrurile au început să prindă contur și să învăț de la colegii mei, atât programele în care ne desfășuram intreg procesul de management, cât și funcționalitatea instalațiilor.
Adaptarea în cadrul Technoelectric nu a fost dificilă, eu fiind o persoană sociabilă, căreia îi place să comunice cât mai mult cu persoanele de lângă ea.
2. Ai urmat Politehnica. Ce te-a motivat să profesezi în domeniu și să nu îți schimbi activitatea profesională când ai ieșit din facultate sau după ce te-ai angajat prima dată.
Pot spune că motivația de a profesa în acest domeniu a venit datorită tatălui meu care lucrează la o hidrocentrală. Întamplarea face că în timpul liceului am fost într-o excursie la această hidrocentrală, în cadrul căreia am observat câte lucuri interesante și complexe pot apărea într-o instalație electrică, acest lucru făcându-mă să îmi doresc să urmez facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Politehnicii București. După terminarea facultății am decis să continui pe ramura de proiectare instalații electrice deoarece la seminarii, cele mai interesante cursuri au fost cele de proiectare.
3. Ce te-a provocat profesional în cadrul companiei și cum ai depășit provocarea. Care este proiectul inovator implementat de companie despre care ai povestit tuturor atunci când s-a încheiat cu succes și de ce?
O provocare pentru mine a fost momentul în care am devenit responsabilă de fiecare proiect pe care îl aveam în desfășurare. Atunci când ești la început și fără experiență, este un pas important să răspunzi de proiectele pe care le realizezi și acest lucru te face să fi mai riguros, atunci când vine vorba despre proiectarea instalațiilor.
Un proiect de referință este Emirates Flight Catering. Technoelectric a contribuit la dezvoltarea aripilor de est și de vest ale Emirates Flight Catering cu panouri electrice pentru sistemul de refrigerare. Principala caracteristică a proiectului se referă la implementarea celor 2 sisteme de supraveghere care pot controla instalația de frig. Sistemul de control și monitorizare (SCM) a fost primul dintre ele, cu funcția de control local, monitorizare și înregistrare, iar fiecare SMF a fost proiectat individual pentru zonele relevante.
4. Care sunt lucrurile care îți plac cel mai mult la cultura organizațională a companiei și ce apreciezi cel mai mult la colegi, respectiv la mediul de lucru?
Una dintre valorile pe care Technoelectric o are este contestarea qvo-ului, cât și moralitatea, lucruri care mi se par extrem de importante în cadrul unei companii. Ceea ce apreciez cel mai mult este dedicare oamenilor din companie.
5. Care sunt lucrurile pe care le-ai învățat – la nivel profesional sau/și personal – care au contribuit la dezvoltarea ta. În direcția aceasta ai urmat și training-uri facilitate de companie? Dacă da, povestește-ne despre ele.
Pot spune ca modul meu de gândire este diferit, comparativ cu acum 5 ani, când ieșeam de pe băncile facultații si nu știam știam care sunt responsabilitățile unui angajat.
La Technoelectric am învățat întreg procesul necesar livrării unui serviciu, începând cu partea de ofertare, negociere cu clientul, proiectarea instalației electrice și livrare produsului finit.
Andreea este din județul Prahova și își vizitează orașul natal cât poate de mult. Ea spune că acolo a învățat, datorită părinților ei, să fie un om onest care respectă persoanele din jurul ei. Este pasionată de plimbări, îi place să descopere lucrurilor și locurilor noi și, de asemenea, să cunoască oameni și să le asculte poveștile.