Technoelectric livrează în 2021 cel mai mare proiect de frig de până acum din perspectiva dimensiunii instalației frigorifice – 17 MW - pentru AbuDhabi Ports, care însumează o suprafață totală de 100.000 m2 a depozitului.

Porturile Abu Dhabi servesc drept principalul facilitator al regiunii pentru logistică, industrie și comerț, precum și o punte care leagă Abu Dhabi de lume. Operând mai multe clustere care acoperă porturi, orașe industriale și zone libere, maritime, logistică și digitală, portofoliul Abu Dhabi Ports cuprinde porturi și terminale din Emiratele Arabe Unite și Guineea și peste 550 de kilometri pătrați de zone industriale din zona industrială Khalifa Abu Dhabi (KIZAD) și ZonesCorp, cel mai mare grup integrat de comerț, logistică și afaceri industriale din Orientul Mijlociu.
Acest proiect se va desfășura în mai multe etape, iar prima etapă reprezintă livrarea tablourilor electrice în două transe. Prima livrare a fost efectuată în octombrie 2021, iar cea de a doua va fi livrată la sfârșitul lunii noiembrie 2021, astfel urmând să se finalizeze prima etapă. Următoarea etapa va fi cea de verificare a tuturor echipamentelor din șantier și pregătirea acestora pentru etapa finală, și anume punerea în funcțiunea a instalației.
Instalația aferentă primei faze cuprinde șapte compresoare pe amoniac pentru depozitul logistic din KIZAD, iar automatizarea realizată include multe elemente de energy saving, precum eficiența instalației frigorifice, controlul răcitoarelor și optimizările obținute din coordonarea echipamentelor.
Unul dintre principalele beneficii aduse clientului de către echipa inter-departamentală mixtă a Technoelectric se traduce prin costurile reduse de exploatare generate de soluțiile integrate de energy saving.
Termenul de finalizare al proiectului va fi jumatatea anului 2022.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment