Technoelectric a implementat în 2021 un proiect complex pentru o unitate de ambalare și depozitare care aparține companiei Ceva Logistics în Bekaa, Liban.

Obiectivul principal al proiectului a fost implementarea automatizării sistemului de răcire într-o unitate de ambalare și depozitare a strugurilor, având ca scop controlul temperaturii, umidității relative și punctului de rouă pentru conservarea optimă a strugurilor.

Proiectul internațional, creat în parteneriat cu Iceberg SAL-Lebanon, a inclus echipamente și software de ultimă generație, TIA Portal WinCC și sistemul PLC S7-1500. Echipa Technoelectric a proiectat un sistem de automatizare pentru controlul sistemului de răcire care include un tip de chiller deservit de două compresoare de amoniac Mycom, cu propilenglicol ca agent frigorific secundar. Din cauza pandemiei de COVID 19, sistemul de automatizare a fost pus în funcțiune cu succes de la distanță, ceea ce înseamnă că niciun tehnician sau electrician de la Technoelectric nu a fost prezent la fața locului.

Principalul beneficiu generat clientului este conservarea optimă a strugurilor, fără pierdere în greutate, datorită algoritmilor avansați de control a temperaturii și umidității relative.
Echipa Tehnoelectric care a asigurat succesul proiectului a fost formată din Simona ROBU – Manager de proiect, Silviu ROBU – Manager de proiect, Corina TECUCEANU – Manager de producție și Geanina SIMILEANU – Manager de achiziții și logistică.