Creșterea rapidă a companiei aeriene Emirates a obligat Emirates Flight Catering să se extindă într-un timp foarte scurt.

Client: Emirates Flight Catering

Categorie: Panouri electrice

Zborurile interne și externe s-au dublat an de an, astfel încât Emirates Flight Catering a decis să extindă zonele de producție într-un proiect compus din două etape. Obiectivul principal al acestui proiect de automatizare a fost acela de a permite companiei să ofere servicii de catering și asistență în zbor pentru peste 100 de companii aeriene de pe glob prin intermediul unităților sale de catering de pe Aeroportul Internațional Dubai.

Technoelectric a contribuit la dezvoltarea aripilor de est și de vest ale Emirates Flight Catering cu panouri electrice pentru sistemul de refrigerare. Principala caracteristică a proiectului se referă la implementarea celor 2 sisteme de supraveghere care pot controla instalația de frig.

Sistemul de control și monitorizare (SCM) a fost primul dintre ele, cu funcția de control local, monitorizare și înregistrare, iar fiecare SMF a fost proiectat individual pentru zonele relevante (birouri, zona de gătire reprezentată de bucătăria rece, bucătăria de patiserie, etc.).
Cel de al doilea sistem este acela de management al informației (SMI) care are rolul de control general, de monitorizare, înregistrare și procesare, iar fiecare controler gestionează un articol (de exemplu, o cameră de frig, un răcitor, etc.)

Toate controlerele sunt conectate la rețeaua SCM relevantă prin rețeaua Mod bus și astfel transmit toate informațiile. În final, SCM citește, înregistrează și verifică datele care provin din instrumentele Emerson conectate la o linie RS485.

Acest proiect a adus clientului final numeroase beneficii, printre care se pot menționa: înregistrarea și monitorizarea temperaturii conform HACCP, monitorizarea și înregistrarea datelor, detectarea alarmelor și înregistrarea instrumentului conectat, programarea tabelelor de parametri, precum și vizionarea grafică sau tabelă, tipărirea datelor înregistrate și informații generale despre întregul sistem de refrigerare.