La finalul anului 2020, echipa Technoelectric a fost implicată într-un amplu proiect de frig pentru magazinul Selgros Constanța Nord, cel de-al 19 magazin din rețeaua de tip Cash & Carry Selgros, care are o suprafață de vânzare de aproximativ 10.000 metri pătrați.

Client: Selgros Constanța

Categorie: Retail

Obiectivul acestui proiect a fost acela ca, prin automatizarea procesului de frig, să se asigure control și siguranță în funcționare, instalația fiind implementată pe baza agentului frigorific natural CO2. De asemenea, pentru acest magazin a fost dezvoltat un sistem de recuperare a gazelor calde cu scopul de a încălzi apa menajeră. În mod aplicat, sistemul se bazează pe refolosirea energiei și utilizarea acesteia în procesul de încălzire și livrare a apei menajere către magazin, prin care acesta va înregistra o diminuare a costurilor pe termen mediu și lung.

Întreaga instalație frigorifică a Selgros Constanța Nord include 97 de vitrine frigorifice, 33 de vaporizatoare, un grup de 10 compresoare, dintre care 4 pentru răcirea circuitului până la -30 de grade, trasee realizate din cupru sau inox tras, cu izolație elastomerică și un proiect tehnic realizat conform normelor în vigoare.

Profesioniștii Technoelectric au furnizat tablourile electrice pentru automatizarea procesului de frig și interfață grafică a magazinului cu afișajul temperaturilor pe fiecare camera si multe alte informatiile necesare pentru a asigura o verificare corecta a functionarii in parametrii normali a magazinului. De asemenea, aceștia au implementat sistemul de monitorizare și control de la distanță și au oferit întregul suport tehnic necesar pe tot parcursul proiectului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment