Technoelectric a finalizat în iulie 2022 implementarea unui sistem complex de automatizare destinat controlului unui pasteurizator de ketchup pentru Orkla Foods România.

Instalația noastră de pasteurizare este bazată pe tehnologie producătorului SPX – companie cu renume în industria alimentară, una inovatoare în comparație cu sistemul de pasteurizare anterior, bazat pe o tehnologie mai veche. Printre îmbunătățirile semnificative aduse de noua tehnologie se numără: productivitate mai mare, control al temperaturii mult îmbunătățit și stabilitate în timp.

Sistemul de automatizare implementat controlează toate fazele producției de ketchup, de la prepararea rețetei până la transferul produsului finit către mașina de ambalat, inclusiv programele de igienizare ale instalației (CIP).

Interacțiunea operatorului cu sistemul este minimală. Astfel, în responsabilitatea acestuia rămâne doar: pornirea procesului de preparare a rețetei selectate, pornirea/oprirea procesului de pasteurizare și pornirea secvenței de CIP, procesele urmând a se desfășura în mod automat, fără intervenție ulterioară.

Pentru optimizarea fluxului de productie au fost implementate o serie de KPI-uri care pot ajuta beneficiarul în identificarea posibilelor cauze generatoare de pierderi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment