În aprilie 2022 a fost etapa finală înainte de a pune în funcțiune a primului proiect în Regatul Arabiei Saudite: o unitate de producție complexă pentru Alshaya Group. Acesta este un grup de companii organizat ca o afacere de familie, înființată pentru prima dată în Kuweit în 1890. Acum, grupul desfășoară proiecte în mai multe industrii, inclusiv modă, alimentație, sănătate și frumusețe, farmacie, mobilier pentru casă și agrement și divertisment.

Proiectul face parte din Saudi Vision 2030 și își propune să reducă dependența Arabiei Saudite de petrol, să-și diversifice economia și să dezvolte sectoare de servicii publice precum sănătatea, educația, infrastructura, recreerea și turismul.

Obiectivul principal al proiectului a fost implementarea automatizării sistemului de răcire al unei unități de producție, având ca scop controlul temperaturii și umidității relative. Totodată, proiectul a avut drept obiectiv realizarea unor economii substanțiale de energie. Depozitul în cauză este dedicat expansiunii Starbucks în Regatul Arabiei Saudite, care intenționează să ajungă la 700 de locații până la sfârșitul anului 2022.

Automatizarea sistemului a inclus panouri de control locale pentru compresoare, tablou de detectie scurgeri de amoniac, tablouri pentru consumatorii frigorifici și aplicații SCADA.

Cele cinci compresoare sunt împărțite în trei elemente pentru refrigerare și două articole pentru congelare. De asemenea, sunt integrate trei tipuri de sisteme de răcire: sistem cu glicol, sistem cu apă răcită și sistem cu amoniac. Pe toți consumatorii din centrala frigorifică s-au folosit convertizoare de frecvență, iar la toate vaporizatoarele camerelor frigorifice au fost utilizate supape modulante pentru economisirea energiei.

Acesta a fost, cu siguranță, un proiect cu multe provocări, implementat de o echipă complexă de specialiști ai Tehnoelectric, printre care se numără: Andreea STOICIU – Manager de Proiect, Marius SIMILEANU – Manager Instalații Electrice și Victor MARUNEAC – Manager de Proiect. De asemenea, echipa din departamentul de producție a făcut eforturi importante pentru ca toate cerințele proiectului să fie implementate într-un mod eficient și să poată fi livrat la timp. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment